Video/ Ukrajinci objavili snimke uništavanja ruskog skladišta: “Puno pozdrava od HIMARS-a”

Ukrajinska vojska objavila je videozapis uništenja ogromnog skladišta streljiva, za koje tvrdi da se koristi za ruske helikoptere Ka-52, locirano blizu grada Bakhmut.

Na zračnim snimkama, koje su ukrajinske specijalne snage objavile na Telegramu, vidi se pet kamiona pokraj nekoliko manjih zgrada smještenih uz jezero, a snimka je dovoljno jasna da se čak prepoznaje i jedan vojnik koji prebacuje neke stvari iz jednog kamiona u drugi, piše Business Insider.

Za nekoliko sekundi snažna eksplozija razara dva kamiona, a potom slijedi njih još nekoliko. Za nekoliko trenutaka čitavo je područje razoreno.

Puno pozdrava od HIMERS-a”, napisalo je Ministarstvo obrane Ukrajine u objavi na X.

Ukrajinsko Ministarstvo obrane piše da se napad dogodio u selu Mironivskiju koje se nalazi na granici Luhanske i Donjecke oblasti. Područje je oko 25 kilometara udaljeno od Bahmuta.

Razoreno mjesto služilo je kao spremište za navođene projektile 9M127 Vikhr koje koriste ruski Ka-50 i Ka-52 helikopteri, stoji u priopćenju ukrajinskog ministarstva.

Helikopter Ka-52, poznat i kao “putinov lešinar”, smatra se jednim od najmoćnijih helikoptera na svijetu.

Na početku ukrajinske protuofenzive te su letjelice nanijele veliku štetu ukrajinskim oklopnjacima.

Zbog toga su ti helikopteri postali glavna meta ukrajinskih snaga, a 47. zasebna mehanizirana brigada kaže da ih je skinula čak osam.