Bordo momci zavladali glavnim gradom, Željo srušen na Koševu

Sarajevo je večeras bordo boje! Ekipa s Koševa je na domaćem terenu u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine savladalo Željezničar sa 3:0 i tako zavladalo Šeherom.

Gledali smo prilično ravnopravnu borbu dva tima u gradskom derbiju, ali tim Sarajeva jednostavno ima mnogo veći kvalitet i on je došao do izražaja.

Posebno se to odnosi na Ajdina Hasića i Renana Oliveiru, koji su donijeli prevagu večeras. Hasić je upisao gol i asistenciju, dok je Oliveira postigao jedan pogodak i odigrao jako bitnu ulogu kod gola Hasića.

Konačnih 3:0 postavio je Hamza Čataković duboko u sudijskoj nadoknadi.

Prvo pravo uzbuđenje došlo je nakon kornera Želje u 11. minuti. Štilić je sjajno ubacio, a Jašarević šutira glavom preko gola.

U 13. minuti Mustafić šutira s distance, ali nema problema za Muftića da to uhvati.

Imao je nakon toga Željo nekoliko opasnih napada, ali nisu ih dobro završavali Plavi, da bi u 17. minuti Avramovski slabo šutirao na drugoj strani iz teške situacije.

Nakon novog kornera Štilića u 19. minuti Krpić nije uspio zahvatiti loptu u izglednoj poziciji.

Prvi put je Sarajevo zaprijetilo iz slobodnjaka u 25. minuti. Šutirao je Hasić s gotovo 30 metara, a lopta je otišla metar preko prečke.

Bio je to nagovještaj problema za Želju, pošto je Sarajevo povelo u 26. minuti. Oliveira je centrirao za Hasića, njegov šut glavom brani Muftić, ali nekako se lopta odbija u noge Hasiću koji je šalje u mrežu za 1:0!

Beganović u 35. minuti ubacuje, Julardžija šutira atraktivno petom, ali otišlo je to daleko od gola.

U 40. minuti igrači Želje prave paničan i bespotreban faul na 25 metara od gola, šutirao je iz slobodnjaka Mustafić i poslao loptu visoko preko gola.

Četiri minute poslije Cocalić šutira glavom nakon ubačaja Štilića iz kornera, ali pravo u Šahinovića.

U sudijskoj nadoknadi Sarajevo stiže do drugog gola. Hasić je ubacio i lopta je došla pravo na nogu Oliveiri, koji pogađa za 2:0!

U drugom poluvremenu smo prvu šansu vidjeli u 53. minuti kada je Drina odlično izblokirao Avramovskog.

Nakon toga apsolutno ništa vrijedno pomena nismo vidjeli do 72. minute, kada se u šansi za Želju našao rezervista AlJaber, ali je izblokiran u posljednji tren. U međuvremenu je meč i prekidan zbog bakljade, pa je tempo potpuno pao.

U 75. minuti Julardžija ugbi loptu, Amoah je šalje ka Drlji, ali u posljednji tren ispred njega do lopte stiže Šahinović.

Nedugo zatim Drljo sjajno pronalazi Mekića, on hvata volej na 17 metara, ali lopta ide malo pored stative.

Drljo je u 86. minuti srušen na ivici kaznenog prostora, a Gigović nije sudio očit prekršaj. Na drugoj strani napad Sarajeva preko Kyeremeha, ali njegov šut brani Muftić.

U 89. minuti Čataković izlazi sam pred Muftića, ali golman Želje fenomenalno brani.

U prvoj minuti nadoknade Haračić postiže gol nakon slobodnjaka, ali pogodak je poništen zbog ofsajda.

Na drugoj strani je uslijedio napad preko Durakovića po lijevoj strani, a njegov centaršut glavom u mrežu posprema Čataković za velikih 3.0.