Milan Tegeltija se opet oglasio o suđenju na utakmici Borca i Sarajeva

Milan Tegeltija, prvi čovjek Borca, ne zaustavlja se ni skoro 24 sata od završene utakmice Banjalučana i Sarajeva (1:1).

Podsjetimo, utakmicu je odredila sudijska greška koja je po ko zna koji put odlučila utakmicu.

Već duži period navijači postoje priče da se namješta da prvenstvo osvoji Borac, ali sve ostaje na tome obzirom da se niko ne može baviti pričama već dokazima. Ipak, ovakvo ponašanje Tegeltije ne ide u prilog Borcu i čelnicima Saveza.

Prvobitno je Tegeltija govorio o tome kako nije bio ofsajd, pa se onda vadio na VAR, koji bi trebao povući linije i donijeti odluku, iako VAR ne postoji u Premijer ligi BiH.

Onda je i novinare nazvao hejterima jer nisu zažmirili kao što to rade mnogi kada je u pitanju bh. nogomet.

Sada je našao i novu “grešku” sudija, misleći da jedna greška poništava drugu, a ne da skače po kičmi onoga koji je u njegovu korist napravio nebrojeno mnogo istih.

Pošto FK Sarajevo objavljuje neke slike, evo da i mi objavimo jednu sa sinoćnje utakmice. Obratite pažnju na zaokruženo ljubičastim, tu je lopta. Ovo se dešava u šesnaestercu Sarajeva.

Ne vidim da su se objektivni sarajevski portali bavili ovom situacijom. Nit vjerujem da će se baviti“, napisao je Milan Tegeltija, uz objavljenu fotografiju još jedne sudijske greške na utakmici.

Vrijedi napomenuti da ni tu ne staje priča oko suđenja, obzirom da se kroz cijelu utakmicu moglo vidjeti da je sudija naklonjeniji Borcu. Sarajevu je dosuđen čak 31 prekršaj, dok je zbog Borca igra prekinuta tek 12 puta.

Na mnoge prekršaje, pa i visoko podignute noge i udarce sudija je zažmirio…