MUP KS uhapsio dva muškarca, pronađeno 13 kilograma marihuane

Policijski službenici Odjeljenja za borbu protiv zloupotreba opojnih droga Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo, u saradnji s Upravom za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i službenicima Obavještajno-sigurnosne agencije Bosne i Hercegovine, realizovali su operativnu akciju „Hornet“.

Na području općine Novo Sarajevo, pod nadzorom tužioca Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a na osnovu naredbe Općinskog suda u Sarajevu, policijski službenici izvršili su pretres motornog vozila, u čijoj unutrašnjosti je pronađeno 12 (dvanaest) PVC paketa u kojima se nalazila suha zeljasta materija koja svojim izgledom i morfološkim karakteristikama upućuje da je riječ o opojnoj drogi marihuana, ukupne težine cca 13 (trinaest) kilograma.

@sarajevskaseharamedia Šta se dešava na Dolac Malti? #Sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #dolacmalta #malta #policija #mupks #zapljena #mercedes ♬ Suspense, horror, piano and music box – takaya

Pretresom je pronađena i određena količina gotovog novca u eurima i konvertibilnim markama, te drugi predmeti od interesa za istragu. Privremeno je oduzeto i putničko motorno vozilo „Mercedes“.

Slobode su lišeni 63-godišnji R.Š. iz Trebinja zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga i 22-godišnji D.P. iz Sarajeva zbog osnova sumnje da je počinio krivična djela Neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga.

Policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo nastavljaju daljnji rad u okviru ove akcije.