Stranka za BiH podržala Dženana Selimbegovića, SDA kandidata za načelnika Općine Stari Grad

Kantonalno vijeće Stranke za Bosnu i Hercegovinu dalo je punu podršku kandidatu Stranke demokratske akcije (SDA) za načelnika Općine Stari Grad Dženanu Selimbegoviću.

Predsjednik KO SBiH Almir Bečarević kazao je da će vrijeme pokazati da li će SBiH i SDA nastaviti saradnju i koaliciju na ostalim nivoima, ali da je njihov Općinski odbor dao punu podršku Selimbegoviću.

Trebamo raditi na programima i inicijativama koje će naše sugrađane u ovoj općini učiniti zadovoljnima“, kazao je.

Selimbegović je pojasnio da postoje dva koncepta za koje građani mogu glasati.

Prvi koncept je, dodao je, već smijenio jednog zajedničkog kandidata, Ibrahima Hadžibajrića u Starom Gradu te da je u Općini Centar u toku proces opoziva Srđana Mandića, koji je također njihov zajednički kandidat.

Dok je trajao sarajevski dogovor, imali smo opću stagnaciju u realizaciji projekata, zastoj i pokaz opće nekompetencije i nerada, uz međusobne optužbe za razne vrste kriminala, nepotizma i nesposobnosti“, kazao je Selimbegović.

On je naglasio da je na prijevremenim izborima 29. oktobra taj koncept ponovno izašao sa zajedničkim kandidatom, pokušavajući pokazati da isto ponašanje i isti način djelovanja mogu proizvesti drugačije rezultate, što je nemoguće.

S druge strane, imamo ovu platformu i koncept koji je okupljen oko moje kandidature. Tu su Stranka demokratske akcije, Narodni evropski savez, pa čak i Stranka za BiH, koji imaju jasnu platformu“, kazao je.

Pozvao je građane da izađu na izbore i glasaju za one koji jasno znaju šta žele i kako to postići.

Selimbegoviću su danas pružili podršku i zastupnici u Skupštini Kantona Sarajevo Muamer Bandić i Haris Zahiragić, koji su pozvali građane za glasaju za njega ukoliko žele efikasnu i funkcionalnu općinu.

Vanredni lokalni izbori za načelnika Općine Stari Grad bit će održani 29. oktobra.