Tužilaštvo u Ankari pokrenulo istragu o jutrošnjem terorističkom napadu

Tužilaštvo u Ankari pokrenulo je istragu u vezi s terorističkim napadom na Generalnu direkciju policije, a donesena je i odluka o zabrani emitovanja povezanih sadržaja, javljaju agencije.

Državno tužilaštvo u Ankari pokrenulo je istraga o napadu terorista na ulazu u Generalnu direkciju policije 1. oktobra 2023. godine. Sud u Ankari nakon napada donio je odluku o zabrani emitovanja povezanih sadržaja”, navodi se u saopštenju Tužilaštva.

Turski ministar unutrašnjih poslova Ali Yerlikaya izjavio je ranije da su dva terorista, koji si došli manjim vozilom ispred ulaza Generalne direkcije za sigurnost u Ankari izvršili bombaški napad.

Yerlikaya je u objavi na društvenim mrežama kazao da su dva policajca lakše ranjena.

Oko 9:30 sati (po lokalnom vremenu. op.a.) dvojica terorista koji su sa manjim vozilom došli ispred ulaza Generalne direkcije za sigurnost Ministarstva unutrašnjih poslova, izvršili su bombaški napad.

Jedan od terorista se raznio, a drugi terorista je neutralisan. Tokom otvorene vatre lakše su ranjena dva naša policajca. Želim brz oporavak našim herojima“, naveo je turski ministar Yerlikaya.