Ubicu iz Tuzle problemi prate gdje god se pojavi: Otac mu na ulici ubio majku, maltretirao ljude i životinje

U tuzlanskom naselju Miladije sinoć je Emin Mustafić usmrtio Ismara K., nakon čega je uhapšen.

Ubistvo se desilo oko 19:40 sati, a Emin je usmrtio Ismara pucnjem iz pištolja.

Emin Mustafić je osoba koja je od ranije poznata policiji i osoba koju su problemi pratili gdje god se pojavio.

Naime, on je u julu 2020. godine, zajedno sa Amirom Mujićem, počinio krivično djelo nasilničko ponašanje s ciljem nanošenja teških tjelesnih povreda.

Oni su osumnjičeni da su 7. jula 2020. godine pozvali oštećenog E.M u stan koji je koristio Mustafić, a u kojem se nalazilo više osoba, te su ga odmah po ulasku u stan počeli udarati rukama, nogama, manjim tegom i palicom po glavi i cijelom tijelu.

Nakon toga su mu svezali ruke i noge i nastavili ga udarati a takvo nasilno ponašanje su povremeno ponavljali nekoliko sati tokom dana nanijevši mu veći broj povreda, te su snimak zlostavljanja objavili na internetu. Nakon nekoliko sati nasilništva nad oštećenim, neko od prisutnih ga je izveo iz stana i smjestio u taksi.

Pripadnici Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su osumnjičene lišili slobode 14. jula, nad njima je izvršena kriminalistička obrada, te su uz izvještaj o počinjenom krivičnom djelu predati u nadležnost Tužilaštva.

Postupajući tužilac je donio naredbu o provođenju istrage i ispitao osumnjičene. Na društvenim mrežama se pojavio snimak na kojem se pored premlaćivanja muškarca vidi i zlostavljanje psa.

U vezu sa krivičnom djelom teška krađa koje je počinjeno u kući u Tuzli, kao i za krađu psa osumnjičen je Emin Mustafić. Pas je nepovrijeđen vraćen vlasnicima, a pronađeni su i ukradeni predmeti“, naveli su iz Tužilaštva TK tada.

I 2013. godine spominjalo se Eminovo ime, kada je njegov otac Fehim je ubio njegovu majku Suadu ispred dvorane Mejdan u Tuzli.

Svirepom zločinu je prethodila svađa, a onda je Fehim izvadio nož i zabio ga u vrat supruge.

Kako su tada pisali mediji Emin je nakon toga došao na lice mjesta i vikao na službenike policije i okupljene građane.

Papci jedni, niste mi mogli spasiti mamu“, vikao je tada Emin, a zbog agresivnosti službenici policije su ga strpali u automobil i odvezli s mjesta zločina.