U sinoćnjem udesu kod KCUS-a teške povrede zadobio motociklista, vozio bez položenog vozačkog ispita

Sarajevska policija oglasila se o sinoćnjem udesu koji se dogodio u neposrednoj blizini KCUS-a.

Podsjetimo, došlo je do sudara motickla i putničkog vozila.

Inače, prema riječima policije motocikl je vozio mladić bez položenog vozačkog ispita, dok je vozilom upravljao 89-godišnji muškarac.

Vozač motocikla inicijala A. Ć. zadobio je teške tjelesne povrede, dok je njegov saputnik zadobio lakše povrede.

Dana 09.10.2023. godine u 19:25 sati na kolovozu raskrsnice ulica Bolnička i Višnjik, općina Centar Sarajevo, dogodila se saobraćajna nezgoda.

Tom prilikom došlo je do sudara motocikla ‘Piaggio’, kojim je bez položenog vozačkog ispita ‘A’ kategorije upravljao A. Ć., rođen 1994. godine, nastanjen u Sarajevu i putničkog motornog vozila ‘VW Golf IV’, kojim je upravljao M. T., rođen 1934. godine, nastanjen u Sarajevu.

U ovoj saobraćajnoj nezgodi teške tjelesne povrede zadobio je 29-godišnji motociklista, a ljekarska pomoć mu je ukazana u UKC u Sarajevu, a na Klinici za torakalnu hirurgiju.

Lakše tjelesne povrede zadobio je putnik na motociklu, A. Ć., rođen 2004. godine, nastanjen u Sarajevu. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili pripadnici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci saobraćajne i mašinske struke“, saopćio je MUP KS.