Video- foto/ “Sinoć provokacija, sutra pos’o Federacija”: Na Čobaniji okačena poruka zbog osvjetljivanja tornja na Trebeviću

Trebevićka kula sinoć je iznad Sarajeva osvijetljena bojama zastave administrativne jedinice RS.

Gradonačelnik Istočnog Sarajeva naveo je kako “u tom svjetioniku izgrađene su i svijetle duše boraca i civila koji su se izgradili u Republici Srpskoj”.

Sasvim očekivano su uslijedile rekacije građana Sarajeva na mrežama, a jutros je i na sarajevskom mostu obješen i transparent.

Na mostu Čobanija u Sarajevu okačena je poruka i zastava Republike Bosne i Hercegovine.

Sinoć provokacija, sutra pos’o Federacija”, napisano je na jednoj od poruka, dok je na drugoj “Armija BiH”.

@sarajevskaseharamedia Sarajlije odgovorile na provokaciju iz RS-a osvjetljenjem kule na Trebeviću, obzirom da gotovo svi građani iz tog entiteta dolaze da rade u Sarajevo #Sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #trebevic #trebevicmountain #rs #republikasrpska #federacijabih #federacija #bosnaihercegovina #bosnaihercegovina🇧🇦 #bosna #bosnian #bosnia🇧🇦 ♬ Epic News – DM Production

Inače, vrijedi napomenuti i da veliki broj građana Istočnog Sarajeva radi u Sarajevu obzirom da tamo ne bi mogli ostvariti zaposlenje, pa ni ispuniti osnovne ljudske potrebe.

U isto vrijeme mrze Sarajevo, svakodnevno vrijeđaju i iznose laži.

Podsjetimo, toranj na Trebeviću je za svijetlio sinoć i mnogi građani su se pitali o čemu je riječ. Čosić se oglasio na mrežama.

Svjetionici su godinama vodiči za brodove koji traže sigurnu luku. Brod koji je pratio svjetla svjetionika izbjegao je čahuru i mirno pristao. Republika Srpska od nastanka ima svoj svjetionik. Zove se Istočno Sarajevo. U tom svjetioniku izgrađene su i svijetle duše boraca i civila koji su se izgradili u Republici Srpskoj. Svjetla i duše živih. Oni koji su morali napustiti svoja stoljetna ognjišta u Sarajevu i obnoviti nove živote gradeći naše Istočno Sarajevo. U šest naših općina”, naveo je.

Podsjetimo, Trebević se dijelom administrativno nalazi na teritoriji Federacije BiH i Republike Srpske.