Željko Komšić brutalno izvrijeđao ambasadoricu Izraela u odgovoru na njenu prozivku

Predsjedavajući Predsjedništva BiH Željko Komšić odgovorio je danas izraelskoj ambasadorici za BiH Galit Peleg u vezi sa izjavom o napadu Hamasa na Izrael.

Komšić je brutalno izvrijeđao Peleg u odgovoru, a koristio je i rječnik poptuno neprimijeren diplomatama.

Peleg je reagirala na Komšićev intervju za BHT gdje je, između ostalog, govorio o izjavi predsjedavajuće Vijeća ministara BiH Borjane Krišto koja je iskazala nedvosmislenu podršku Izraelu.

Vjerujem da u ovom slučaju gospođa Krišto nije izabrala stranu Izraela, ona je izabrala stranu ljudskih bića. U ovom barbarskom napadu Hamasovih divljaka, žrtve su ljudi, a počinitelji ubice nisu bili ni blizu ljudi. S koje strane historije ćete ostati zapamćeni, gospodine Komšiću?”, piše u odgovoru Peleg.

Komšić je na ovo odgovorio:

Mogu samo reći da tako nešto što ste Vi izgovorili ne da nije tačno (pogledajte i poslušajte moju izjavu), već tako nešto može reć samo ili zlonamjerna lažljiva budala ili izmanipulisana, također zlonamjerna budala!

S obzirom na to da vjerujem da Vi ipak spadate u ovu drugu kategoriju, poruka Vama je sljedeća – taj perverznjak koji Vas je nagovorio na ovu laž i glupost, jer očigledno niste ni pogledali ni poslušali moju izjavu, a kojem je novac važniji od činjenice da ga zarađuje sa sljedbenicima one politike i ideologije koja je učestvovala u holokaustu nad Vašim narodom je problem Vaše države.”