Sarajevo pregazilo Tuzla City na Koševu

Fudbaleri Sarajeva i Tuzle Cityja od 18:00 na Gradskog stadionu Koševo, odigrali su prvu utakmicu u okviru 15. kola Premijer lige BiH. Sarajevo je ubjedljivo slavilo rezultatom 6:2.

Prije samog početka meča, održana je emotivna minuta šutnje u čast legende Sarajeva , Seada Jasenkovića te bojkot igrača Tuzle City zbog suđenja.

U desetoj minuti utakmice, prvi pokušaj. Hasić je pokušao iznenaditi golmana ali siguran je bio Fejzić. Minut poslije stoper Sarajeva, Đuričković je dobio žuti karton nakon povlačenja Sušića.

U 13. minuti nakon kornera, Mustafić se nije baš najbolje snašao.

Tri minute poslije odlična prilika za Tuzlu City. Mehanović se sjajno oslobodio Đuričkovića ali je bio sebičan te pucao preko gola golmana Šahinovića.

U 19. minuti Sarajevo dolazi do vodstva. Sjajnu dugu loptu je poslao Julardžija a Čataković sjajno matirao Fejzića. Jako lijepa akcija igrača Sarajeva.

Tri minute kasnije, Pantelić vraća Tuzlu u igru. Nakon loše reakcije Radovića, Pantelić je uspio postići svoj peti pogodak ove sezone.

U naredne tri minute, dva gola Sarajeva. Mustafić je odlično matirao Fejzića u 23. i 26. minuti utakmice. Odbrana Tuzle kao i da ne postoji.

U 31. minuti moglo je Sarajevo do novog gola. Čataković je šutirao preko gola a sam na drugoj strani bio je Hasić.

Svaku grešku igrača Tuzle su kažnjavali igrači Sarajeva. U 36. minuti novi gol za Čatakovića. Lijep pogodak lijevom nogom je postigao napadač Sarajeva.

Sjajno prvo poluvrijeme su odigrali igrači Sarajeva.

U drugo poluvrijeme u ekipi Tuzle City ušli su Šukilović i Nukić. Mladi reprezentativac BiH, Mustafa Šukilović nakon prvog starta osjetio je bol te je napustio teren par minuta poslije a umjesto njega ušao je Ristić.

Oštar start i prvi žuti karton za igrače Tuzle Citya u 52. minuti. Jasmin Osmić je neoprezan bio i faulirao igrača Sarajeva.

Bez velikih prilika u drugom poluvremenu.

U 63. minuti utakmice, nakon asistencije Beganovića, sjajni Hasić je nanizao par igrača i postigao svoj peti pogodak ove sezone. Lijepo su kombinovali ova dva igrača Sarajeva.

Minut poslije gola došlo je do prvih izmjena u Bordo timu. Igru su napustili Mustafić i Penaranda a priliku sa klupe dobili Avramovski i Kyeremeh.

U 69. minuti pokušaj gostiju. Osmić je šutirao ali odbranio je to Šahinović.

U 71. minuti novo izmjene u domaćoj ekipi. Hasić je izašao a Anđušić ušao u igru.

Žute kartone su dobili Nukić i Trako nakon jednog sukoba.

Nakon amaterske greške igrača Tuzle, Anđušić je prelijepo pogodio za 6:1. Golijada na Koševu.

Rezervista Garčević smanjuje na 6:2 lijepim udarcem.