Alen Girt odgovorio na saopćenje NiP-a Centar: “Lov na vještice u Centru i neistine iznesene na moj račun”

Vijećnik Naše stranke u Općinskom vijeću Centar Alen Girt uputio je demanti na jučerašnje saopćenje NiP-a Centar.

Njegovu reakciju prenosimo u cijelosti:

– Očigledno da, bijesni što im zbog nesposobnosti propada referendum protiv načelnika Mandića, dio struktura NiPa pokreće lov na vještice, odnosno na one koje smatraju bliskim Mandiću.

Izdato saopćenje je očigledno povezano s tom činjenicom i sad NiP Centra hoće da mu se sveti što im je pokvario planove i nije radio na vlastitoj smjeni, po njihovim željama.

Firma Promotim, čiji sam zaposlenik, sa Općinom Centar Sarajevo radi 15 godina i radila je sa svim načelnicima. Kada je saradnja započeta ja sam živio u Turskoj.

U Bosnu i Hercegovinu sam se zastalno vratio 2011. godine, kada sam postao uposlenik firme.

Po profesiji sam međunarodni tekstilni agent i samo se time bavim. Nikada nisam radio u IT industriji, nemam nikakve veze sa ugovorima Općine Centar i firme Promotim. Nisam ovlašteno lice u Promotimu, nisam učestvovao u pregovorima i poslovima firme.

Nikad nisam bio ni osnivač, niti suvlasnik. Povodom toga sam za ispravak iznesnih netačnosti putem svog advokat podnio opomenu pred tužbu kojom se poziva za ispravku neistinitog izražavanja i koju imate u prilogu.

S obzirom da je riječ o gnusnim lažima i da su toga svjesni i ovi koji su ih plasirali, imao sam potrebu zbog javnosti da ukažem na činjenice. A što se tiče kreatora laži, moja komunikacija sa njima se ovdje završava, a njihova će se nastaviti sa mojim advokatom – naveo je Girt.