Amir Pašić Faćo na slobodi, odbijen prijedlog za određivanje pritvora

Općinski sud u Sarajevu odbio je prijedlog Tužilaštva KS za određivanje pritvora Amiru Pašiću Faći.

Podsjetimo, Pašić je bio uhapšen zbog ugrožavanja sigurnosti.

Amir Pašić je danas pušten iz pritvora, potvrđeno je iz Općinskog suda medijima.

Pritvor je bio predložen zbog opasnosti da bi Pašić na slobodi mogao ponoviti krivično djelo, te da bi uništio ili sakrio dokaze.

Pašić je, podsjetimo, uhapšen u ulici Zelenih beretki na osnovu raspisane operativne potrage, a nakon što je na društvenoj mreži TikTok prijetio Tinu Begtaševiću, sudiji Općinskog suda u Sarajevu.

Javnost je bila isključena s jučerašnjeg ročišta, a njegov advokat Omer Mehmedbašić oglasio se jutros i iznio odbranu svog klijenta, u svom stilu.

Mehmedbašić je poznat po kontroverznim izjavama u odbrani svojih klijenata.

Što se tiče Amira Pašića Faće koji je lišen slobode zbog razgovora preko njegovih aplatformi na TiToku mogu reći da je iznio svoju odbranu. Rekao je da ne poznaje Tina Begtaševića što je i jasno jer u tom snimku, pregledao sam ga, govori tužilac Tin Begtašević, koji je profesionalno s moje strane jako dobar sudija.

Rekao je da mu je ako žao i da nije imao namjeru da ikoga uplaši, što se i vidi na ovom snimku. On jeste psovao, psovao je i mene – to je Faćo, sada da ne obrazlažem Faću. Jako mu je žao, rekao je da nema elemenata krivčnog djela, nije nikome prijetio i ja kao njegov branilac ću pokušati to da dokažem”, rekao je Mehmedbašić za Crnu hroniku.