BiH se probudila na temperaturama jedva iznad nule: Od sutra ponovo jače padavine, najavljen i prvi snijeg

Jutros je u većem dijelu zemlje pretežno sunčano, dok po kotlinama i uz riječne tokove ima dosta magle i niske oblačnosti, naročito u centralnim i istočnim područjima.

Građani naše zemlje jutros su se probudili na temperaturama koje su jedva iznad nule.

Tako su temperature zraka izmjerene u 7:00 sati iznosile: Livno -2; Bjelašnica, Drvar, Sokolac i Tuzla 0; Banja Luka, Bihać, Ivan Sedlo, Sanski Most, Sarajevo i Široki Brijeg 1; Bugojno i Prijedor 2; Stolac 4; Zenica 5; Gradačac, Mostar i Trebinje 7; Neum 10 °C.

Danas će u većem dijelu zemlje pretežno sunčano vrijeme. Prije podne po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle i niske oblačnosti.

Vjetar slab južnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 12 i 18 °C.

U Sarajevu dosta niske naoblake dio prijepodneva. Sunčanije u drugom dijelu dana. Najviša dnevna temperatura zraka oko 14 °C.

Zbog magle je upaljen žuti meteoalarm za Sarajevo, Foču, Prijedor i Višegrad.

Nove jače padavine već od sutra, najavljen i prvi snijeg

Od sutra su ponovo najavljene nove padavine, a kroz koji dan, prema najavama meteorologa, možemo očekivati i prvi ovogodišnji snijeg, naravno na planininama.

U petak, sutra, u Bosni i Hercegovini jače naoblačenje sa zapada će usloviti kišu i pljuskove širom zemlje.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Povremeno su mogući jaki udari juga.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 8 °C, na jugu do 12 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 10 i 16 °C.

U subotu u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno i nestabilno vrijeme, povremeno sa pljuskovima širom zemlje. Na planinama će padati i slab snijeg.

Vjetar slab do umjerene jačine zapadnog i jugozapadnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7 °C, na jugu zemlje do 11 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 5 i 10 °C, na jugu do 15 °C.

U nedjelju u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U Bosni većinom sa slabom kišom. Jači pljuskovi se očekuju na području Hercegovine. Na planinama će padati i slab snijeg.

Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4 °C, na jugu do 8 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 12 °C, na jugu do 15 °C.

U ponedjeljak pretežno oblačno prije podne. Po kotlinama i uz riječne tokove će biti magle. Smanjenje oblačnosti u drugom dijelu dana.

Vjetar slab promjenljivog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 3 i 7 °C, na jugu do 10 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 6 i 11 °C, na jugu do 16 °C.