Savo Milošević otkrio zbog čega Džeko i Pjanić ne stižu na okupljanje Zmajeva

Fudbalska reprezentacija Bosne i Hercegovine naredne sedmice će se okupiti kako bi nastupila u posljednjem ciklusu kvalifikacija za Euro 2024.

Naš tim je ostao bez teoretskih šansi za direktan plasman na smotru najboljih selekcija Starog kontintenta, a ove dvije utakmice poslužit će kao priprema za baraž mečeve koji će biti odigrani naredne godine.

Tako je selektor Savo Milošević na utakmicama protiv Luksemburga i Slovačke odlučio poštediti kapitena Edina Džeku i veznjaka Sharjaha Miralema Pjanića koji neće stići na reprezentativno okupljanje.

Otkrio je i zbog čega se odlučio na okvakvu odluku:

Nedostajat će nam Džeko i Pjanić u predstojeća dva meča. Kapiten je zamolio da ga poštedimo i dogovorili smo se da on propusti ove susrete. U utakmicama sa Luksemburgom i Slovačkom svakako želimo da isprobamo neke druge varijante i da se što bolje spremimo za baraž koji nas očekuje u martu. Pjanić će okupljanje propustiti zbog povrede aduktora”, rekao je Milošević.

Reprezentacija će se okupiti 13. novembra u hotelu Austria & Bosnia na Ilidži.

Zmajevi će snage sa Luksemburgom odmjeriti 11. novembra, dok je tri dana kasnije na Bilinom polju na rasporedu meč protiv selekcije Slovačke.