Horde zla najavile derbi: “Dolazi tim koji uz pomoć Saveza srozava nogomet”

Najvatreniji navijači Sarajeva, popularne Horde zla, najavile su predstojeći duel Bordo tima protiv Borca i uputili poziv svim ljubiteljima kluba da u nedjelju podrže fudbalere.

Borac drži prvo mjesto sa šest bodova više od trećeplasiranog Sarajeva, a proteklih dana na društvenim mrežama traje prepucavanje između ova dva kluba.

Vikend pred nama na programu je 13. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine, a na megdan našem Sarajevu dolazi ekipa banjalučkog Borca. Ekipe čije pobjede, a u našem slučaju i neriješene utakmice, redovno prate kontraverzna sudijska (ne)postupanja. Ekipe koja uz pomoć rukovodećih struktura NS BIH na sve moguće načine i na očigled javnosti kontinuirano srozava ugled i kvalitet bh. nogometa.

Sve gore navedeno je više nego dovoljan motiv da napunimo istočnu, zapadnu, a posebno sjevernu tribinu i gromoglasnom pjesmom ponesemo naše igrače do pobjede!

@sarajevskaseharamedia Pogledajte korteo najvatrenijih navijača FK Sarajevo #Sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #fksarajevo #fksarajevo1946 #fksarajevo❤🤍 #navijac #navijaci #ultras #ultrasound #hordezla #hordezla1987 #hordezla1946 #hordezla❤ #hordezlasarajevo #matchday #derby #fkzeljeznicar #derbi #fkzeljeznicarsarajevo #korteo ♬ original sound – Sarajevska sehara

Okupljanje je od 16h u prostorijama UNFKS na Koševskom brdu odakle ćemo skupa krenuti ka stadionu”, navodi se u pozivu koji su uputile Horde zla.

Susret Sarajeva i Borca igra se u nedjelju od 19 sati i 45 minuta, a glavni sudija susreta bit će najbolji bh. sudija Irfan Peljto.