Meteorolozi objavili detaljnu prognozu za naredne dane: Pred nama kiša, snijeg i minusi

Narednih dana u Bosni i Hercegovini očekuju se kiša, snijeg i temperatura koje će se spuštati ispod nula stepeni Celzijusa.

U BiH jutros preovladava mala do umjerena naoblaka. Po kotlinama u centralnim i istočnim područjima ima magle.

Jutros je najhladnije na Bjelašnici gdje je izmjereno -10 stepeni Celzijusa, zatim na Ivan Sedlu gdje je izmjereno -7 stepeni, Sarajevu i Tuzli -6, Drvaru i Sanskom Mostu -5, Banjoj Luci, Livnu, Prijedoru i Zenici -4, Doboju i Širokom Brijegu -3, Stocu -2, Bihaću, Bijeljini, Gradačcu i Trebinju 0, Mostaru 2 i Neumu 4.

Danas postepeno naoblačenje sa zapada. U poslijepodnevnim i večernjim satima padavine se prvo očekuju na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. U nizinama kiša, a u višim područjima snijeg. U utorak prije podne padavine će se proširiti na cijelu zemlju. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 2 i 8 stepeni”, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U utorak, u Bosni i Hercegovini oblačno vrijeme sa kišom u nizinama i snijegom u višim područjima. Vjetar slab do umjerene jačine, jugo prije podne. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na sjever i sjeverozapad.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 1 i 4, na jugu od 7 do 11 stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 7, na jugu zemlje od 10 do 14 stepeni.

U srijedu, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Prije podne u Bosni i na sjeveru Hercegovine prolazan slab snijeg ili susnježica. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. U večernjim satima vjetar mijenja smjer na jugo.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus 3 i 2 stepena, na jugu od 3 do 6. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5, na jugu zemlje do 10 stepeni.

U četvrtak, očekuje se novo naoblačenje sa jugozapada koje bi u poslijepodnevnim i večernjim satima uslovilo kišu na području Hercegovine, zapadu i jugozapadu Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između minus 5 i 0, na jugu do sedam stepeni. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 3 i 8, na jugu do 11 stepeni.