Mostarci nemoćni u Nizozemskoj, Zrinjski bez šansi za evropsko proljeće

U okviru 5. kola Evropa konferencijske lige, sastali su se AZ Alkmaar i Zrinjski iz Mostara. Meč je počeo u 18:45, a utakmica je završena rezultatom 1:0.

U 6. minuti prva velika prilika za domaće ali Bilbija u posljednjem trenutku blokira. Spasio je kapiten Zrinjskog svoju ekipu.

Ćorluka je u 12. minuti utakmice lijepo prošao po desnoj strani ali je golman Ryan to uspio odbraniti. Tri minute poslije, igrači Alkmaara su tražili jedanesterac. Sudija je pregledao VAR i uvidio da nema elemenata za najsrožiju kaznu. Dosta nervoze je bilo u prvom poluvremenu utakmice.

U 25. minuti su domaći opet tražili penal ali sudija nije ni pomislio da pokaže na bijelu tačku.

Poku je pravio dosta problema defanzivcima Zrinjskog. Pokušao je u 37. minuti nakon odličnog solo prodora ali je šutirao pored gola Marića.

Prva prinudna izmjena u Alkmaaru se dogodila u 43. minuti. Nakon jednog duela sa Bilbijom, deblji kraj je izvukao Bazoer koji je napustio utakmicu. U igru je ušao Penetra.

Zrinjski do 47. minute nije napravio niti jedan prekršaj na utakmici. Nevjerovatan podatak.

Igrači AZ Alkmaar-a izazvali su nezadovoljstvo kod igrača Zrinjskog. Nisu se zaustavili nakon što je Hrvanović završio na podu, a uslijedila je dobra akcija u kojoj se Zrinjski ipak obranio. Sve je dobro prošlo za tim iz Mostara.

U 58. minuti penal za domaće. Domaći su poveli protiv Zrinjskog golom Pavlidisa s bijele tačke. Pomenuti igrač je i izborio penal.

Matej Senić je na noslima napustio teren. Nadamo se da nije u pitanju ozbiljnija povreda a umjesto njega u igru će ući Tomislav Kiš.

U 80. minuti najbolja šansa za Zrinjski. Sjajni Ćorluka, prolazi sjajno protivničkog defanzivca po desnoj strani, ali golman krajnjim naporom uspjeva sačuvati svoju mrežu netaknutom.

Nove izmjene u ekipi Zrinjskog u 83. minuti. Igru su napustili Bradarić i Ćuže a šansu su dobili Balić i Mišić.