Poznat termin dženaze mladom radniku koji je jučer poginuo na Stupu

U sarajevskoj Općini Ilidža jučer je poginuo 33-godišnji radnik Imer Karičić.

Nesreća se desila u krugu jednog preduzeća u ulici Tvornička. Smrtno je stradao muškarac, koji je 1990. godište. Ljekari su 9:50 sati konstatovali smrt.

Uviđajem je rukovodio dežurni tužilac, njega je obavilna uviđajna ekipa i sudski vještaci“, kazala je jučer Mersiha Novalić, portparolka MUP-a KS.

Dženaza stradalom Karičiću klanjat će se sutra u 14:00 sati u Olovu.

Od Karičića se na društvenim mrežama opraštaju brojni prijatelji.

Mog brata više nema i nikad se niko više ovakav neće ni rodit da ga dragi Allah u lijepi dženet uvede među najbolje jer to i zaslužuje“; “Jednom brat, uvijek moj jedini brat“; su samo neke od poruka.

Od njega su se oprostili i iz kluba AMK RACING TEAM.

Drage kolege i čitatelji, sa velikom tugom vas obavještavamo da je naš prijatelj i klubski kolega Imer Karičić danas 29.11.2023. tragično izgubio život. Podsjećamo da je svojim učešćem i zalaganjem u radu kluba Imer ostavio neizbrisiv trag na nas i naš klub kao i na bosanskohercegovačku automoto scenu.

Ovim putem žeimo da uputimo riječi saučešća i utjehe Imerovoj porodici i želimo vam da smognete snage da prebrodite ovu strašnu tragediju. Imere, bio si i ostat ćeš dio nas“, naveli su.

Podsjetimo, i danas je u glavnom gradu poginuo muškarac na gradilištu.

Nova nesreća dogodila se također u opštini Ilidža, ali ovaj put u ulici Barska.

Potvrdila je ove navode medijima Mersiha Novalić, portparolka MUP-a Kantona Sarajevo.

Novalić je kazala da se nesreća dogodila oko podneva.

Muškarac je 1972. godište. Nesreća je prijavljena u 11:45 sati, a smrt je konstatovana u 12:00 sati. Uviđaj još traje a tijelo će biti prebačeno na prosekturu Bare”, kazala je Novalić.