Nakon kratke i teške bolesti preminuo jedan od osnivača ZNG-a Dragan Obradović

Nakon kratke i teške bolesti preminuo je jedan od osnivača političkog pokreta Za nove generacije, Dragan Obradović.

Ističu da ih je zatekla smrt njihovog člana, te da su zahvalni za svaki zajednički trenutak.

Smrt našeg cijenjenog i dragog člana OO Novo Sarajevo, Dragana Obradovića, zatekla nas je i ovim putem želimo iskazati naše poštovanje i posljednju zahvalnost za sve vrijeme koje smo proveli zajedno, za svaki štand i letak, svako druženje, odbor, radni sastanak, svaki tvoj osmijeh, humanost, novi prijedlog i inicijativu i svaki trenutak koji si s nama nesebično dijelio.

Ostavio si neizbrisiv trag među svim članovima i članicama Pokreta koji su te upoznali i s kojima si sarađivao. Ponio si s nama mnoge terete, radovao se uspjesima i radio na neuspjesima da se isti ne ponove.

Širio si priču i predstavljao ZNG u najboljem svjetlu, gdje god si to mogao. Mi ćemo te uvijek pamtiti kao osobu koja je bila dio naše porodice. Bio si strpljiv, dobronamjerna i čovjek na koga se uvijek može osloniti.
Koliko god riječi da napišemo, nisu dovoljne da izraze našu zahvalnost što si bio član našeg tima i tugu što si nas napustio. Nedostajat ćeš nam druže, jako ćeš nam nedostajati“, naveli su iz ove stranke.

Inače, Obradović je po zanimanju bio inžinjer logistike.

Rođeni sam Sarajlija, po zanimanju inžinjer logistike. Želim sigurnu, stabilnu, perspektivnu, nekoruptivnu i evropsku Bosnu i Hercegovinu za nove generacije“, naveo je jedne prilike opisujući se.