Prikupljeno više od 300.000 KM u humanitarnoj kampanji za uređenje onkološkog odjeljenja u Tuzli

U kampanji “I ti možeš biti ta osoba!” koja je imala za cilj prikupljanje sredstava za uređenje onkološkog odjeljenja UKC Tuzla prikupljeno je više do 300.000 KM.

Kampanju je pokrenula Fondacija tuzlanske zajednice početkom novembra.

Informaciju o prikupljenim sredstvima potvrdio je direktor odjela za filantropiju i partnerstvo u Fondaciji tuzlanske zajednice Ismet Sokoljanin, te ističe da je i više od tridesetak preduzeća ponudilo svoje usluge u donacijama sitnog inventara, materijala, ugradbenog materijala te je i to u vrijednosti više od 100.000 KM.

Sokoljanin kaže da su konstantno u komunikaciji sa UKC-om Tuzla, ali i firmom koja je započela proces renoviranja odjeljenja Dnevne bolnice, te da će sve ove donacije koje su došle na najbolji način biti upotrijebljenje za poboljšanje uslova u Dnevnoj bolnici na Odjeljenju za onkologiju.

S druge strane, također ćemo dio sredstava odvojiti za unapređenje uslova u bolnicama i centrima koji su pružili podršku pacijentima s područja Tuzlanskog kantona i koji su nesebično primili onkološke pacijente da se liječe na njihovim odjeljenjima. Tako će dio sredstava i donacija otići na poboljšanje uslova u tim bolnicama, kokretno za Zenicu, Banja Luku i Mostar”, kazao je Sokoljanin.

Podsjetio je da su tokom kampanje donacije prikupljane online, putem platforme za doniranje doniraj.ba i žiralno, putem žiro računa Fondacije koji je bio dostupan na platformi.

Odziv je bio fantastičan. Hvala svima koji su donirali. Veliko hvala sugrađaninu Mirzi Mustafagiću, koji je okupio grupu aktivista – influensera iz cijele BiH, a ideja je bila da se obezbijede bolji uslovi za onkološke pacijente na UKC Tuzla.

Mustafagić je uradio veliku stvar za sve onkološke pacijente. I on i njegove kolege influenseri su učinili sve da se ova kampanja čuje u svakom dijelu BiH pa i dalje i da ljudi ovako lijepo na nju reagiraju”, poručio je Sokoljanin.