Naša stranka traži hitno procesuiranje napadača na banjalučku advokaticu

Povodom napada na banjalučku advokaticu Jovanu Kisin Zagajac oglasila se Naša stranka.

Najoštrije osuđujemo napad na advokaticu Jovanu Kisin Zagajac koji se jučer desio u Banja Luci. Posebno zabrinjava činjenica da ovo nije prvi napad na nju, a da niti jedan prethodni nije procesuiran. To izaziva opravdanu sumnju da su napadi politički motivisani i da napadači imaju političku zaštitu, jer Kisin Zagajac nije poznata samo kao advokatica već i kao kritičarka vlasti u RS”, naveli su iz Naše stranke.

Još su poručili da je sloboda govora “nulti prioritet”.

Tu je sumnju lako otkloniti ako napadači budu privedeni pred lice pravde i adekvatno sankcionisani. Zato pozivamo MUP RS i pravosudne organe da zaštite Kisin Zagajac i procesuiraju napadače na nju. Sloboda govora je nulti prioritet, a vlast koja se ne može suočiti s kritikom bez nasilja ne zaslužuje da bude vlast”.

Podsjećamo, Kisin Zagajac je na svom profilu na Facebooku napisala da ju je jučer u Gospodskoj ulici u centru Banjaluke fizički i verbalno napao beskućnik i alkoholičar koji je od ranije poznat policiji.

Svaki put prijavim, svaki put policija dođe na lice mjesta, ponašaju se uredno, ljubazno, pomalo nezainteresovano, upišu moje podatke, identifikujemo počinioca, svaki put se slučaj završi bez uzimanja zvanične izjave bez pokretanja bilo kakvog postupka”, navodi Kisin Zagajac.

Kisin Zagajac ističe da je policija nakon što je stigla otišla i razgovarala sa napadačem koji nije bježao od njih, nego je čekao da mu priđu.

Nakon toga su zajedno sa njim skrenuli kod Citadele bez ikakvog saznanja šta se na kraju desilo. Svjedoka kojeg sam sama obezbjedila nisu ni upisali”, navodi Kisin Zagajac.