Prilikom pretresa pronađen pištolj kojim je Anel Bećirović usmrtio partnerku

Anel Bećirović (1989) jučer je u Bosanskoj ulici u naselju Alipašino Polje u Sarajevu oduzeo život svojoj bivšoj nevječanoj supruzi Emiri Maslan (1992) iz pištolja.

Bećirović je nakon ubistva pobjegao u naselje Hrasno.

Bećirović je, kako smo i ranije pisali, nedavno izašao iz pritvora. On se u pritvoru upravo nalazio po prijavi ubijene žene za nasilje u porodici.

Za to djelo je i osuđen, po sporazumu o priznanju krivnje, na tri mjeseca zatvora.

Međutim, dok je trajao pretres stana u kojem je živio komšije koje su bile van stana morale su čekati kraj pretresa kako bi mogli otići do svojih domova. I članovi porodice Anela Bećirovića bili su tu. Kako saznaju mediji pronađen je pištolj kojim je Bećirović počinio gnusno djelo.

@sarajevskaseharamedia Institucije ponovo zakazale? Anel Bećirović svima, pa i policiji, najavio sta planira da uradi? #Sarajevo #sarajevo🇧🇦 #sarajevotoday #mupks #policija #alipasino #alipasinopolje #bosanska #hrasno #alejalipa ♬ Suspense, horror, piano and music box – takaya

Kako Sarajevska sehara saznaje svi su znali da bi do ovoga moglo doći, a kako navode i oni koji su dobro upućeni u njegov slučaj Anel je čak i policiji kazao da planira lišiti života Emiru. Nažalost, zbog nedovoljnog djelovanja institucija još jedan život je prerano ugašen.

Sukob među bivšim supružnicima izbio je oko viđanja njihovog zajedničkog četverogodišnjeg djeteta, nakon što je Emira M. napustila Anela i odselila se iz stana u kojem su zajedno živjeli u Aleji Lipa na Alipašino Polje.

Anel Bećirović je tokom dana usmrtio suprugu u njenom stanu i ostavio tijelo. Nakon što je usmrtio, sina je, prema nezvaničnim informacijama, poveo sa sobom u stan u ulici Aleja lipa.

Nakon što su ga policijski službenici MUP-a KS locirali, trajali su pregovori kako bi spasili dijete. Pregovori su trajali duže, ali su okončani hapšenjem ubice u 20:10 sati.

Dijete je spašeno i kako je saopćeno iz MUP-a dobrog je zdravstvenog stanja. Bećirović bi u poslijepodnevnim satima trebao biti ispitan.

@sarajevskaseharamedia Užas u glavnom gradu #Sarajevo #sarajevo🇧🇦 #sarajevotoday #mupks #policija #alipasino #alipasinopolje #bosanska #hrasno #alejalipa ♬ Spooky, quiet, scary atmosphere piano songs – Skittlegirl Sound