Video/ Pogledajte kako se Ryanairov avion bori s olujom Ciaran, u zadnjim sekundama otkazano slijetanje

Oluja Ciaran koja je u četvrtak pogodila Europu odnijela je najmanje sedam života, izazvala je i haos u prometu.

Došlo je i do zatvaranja zračnih luka i odgoda brojnih letova.

Na X profilu Airliners Live pojavila se snimka koja prikazuje zrakoplov irskog prijevoznika Ryanair, kako prilikom slijetanja na aerodrom u Manchesteru, uslijed jakih vjetrova uzrokovanih olujom Ciaran, ipak odgađa slijetanje i nastavlja dalje.

Podsjetimo, snažni udari vjetra sinoć su poremetili i planirani dolazak aviona iz Njemačke u Sarajevo.

Inače, to je avion koji je trebao prevesti delegaciju Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine pod vođstvom Elmedina Konakovića.

Nepovoljni vremenski uslovi prisilili su avion na povratak u Beč, a konferencija za medije, koju je Konaković trebao održati danas, također je odgođena zbog kašnjenja delegacije.

Kako je potvrđeno medijima, avion je kasno sinoć stigao iznad Sarajeva, ali je vraćen u Beč zbog opasnih vremenskih uslova.

Iako je postojao plan da se putnici jutros prebace preko Frankfurta u Sarajevo, i taj let je otkazan zbog nepovoljnih vremenskih uslova.

Uz to, jutros su otkazani i letovi iz Sarajeva za Beč, Zagreb i Istanbul zbog jakog vjetra.

S obzirom na nepovoljnu vremensku prognozu tokom cijelog dana, delegacija Ministarstva vanjskih poslova Bosne i Hercegovine je odlučila koristiti kombi ambasade BiH u Austriji kako bi se sigurno vratila kući.