Video/ Snijeg napravio havariju kod Splita: Automobili i kamioni zaglavljeni na putu, vejavica blokirala Dalmaciju

Snijeg se ozbiljno približio Splitu i okolini, a temperatura je naglo pala, piše Slobodna Dalmacija. U najbližem zaleđu, onom iza Kozjaka i zapadnog dijela Mosora počeo je da pada snijeg.

Najviše ga ima na području Vučevice, Broćanca i Konjskog, a nešto manjim intenzitetom pada i na području Dugopolja.

Na putu A1 između čvorova Prgomet i Vučevica vozi se uz ograničenje brzine od 40 kilometara na sat zbog ledene kiše i snijega, upozoravaju iz Hrvatskog autokluba.

Policija je poslala upozorenje da se oko 10:40 sati na putu D1, ispod tunela Mihovilović, dogodio sudar dva vozila zbog čega je došlo do prekida saobraćaja prema Splitu.

Policijski službenici su na izašli na mjesto nesreće te je uslijedilo uklanjanje vozila. Pozivamo vozače na strpljenje i dodatan oprez te pridržavanje mjera zimskih uslova”, javljaju iz policije.

Dalmacija danas javlja da veliki problemi nastaju u područjima iznad 300 metara nadmorske visine, a najviše snijega trenutno je na cesti između Dugopolja i Muća.

Na Kočinjem brdu i na području Konjskoga nekoliko kamiona i autobusa je zaglavilo u snijegu.

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, posebno na mostovima i nadvožnjacima u unutrašnjosti.

Zbog zimskih uvjeta, zabranjen je saobraćaj za kamione s prikolicama i poluprikolicama, a za ostala vozila obvezna je zimska oprema na putevima.