Video/ Zastupnici u Skupštini KS pružili podršku Karić: “Ne može neki došlo uznemiravati gradonačelnicu, on je isti Faćo”

Zastupnici u Skupštini KS neformalno su  pružili podršku gradonačelnici Sarajeva Benjamini Karić, a nakon što je postala meta uznemiravanja Amira Grossa Kabirija.

Tu temu na današnjoj sjednici začeo je zastupnik Jasmin Šaljić, a podržala ga je zastupnica Vedrana Vujović.

I zamjenik predsjedavajućeg Vibor Hadžić pružio je podršku, ali i podsjetio da nije moguće donositi druge zaključke na sjednici o Nacrtu budžeta Kantona Sarajevo.

Podsjetimo, gradonačelnica je navela da joj je ugrožena sigurnost zbog sve češćih istupa Kabirija kojim potiče i druge osobe da joj se javljaju.

U međuvremenu, Karić je dodijeljena pojačana policijska zaštita, a FUP provjerava sve navode i dostavili su inormaciju Tužilaštvu KS koji će donijeti odluku o saslušanju Kabirija.

Inače, Amir Gross Kabiri je kazao da je namjera izjava gradonačelnice da koristi politički utjecaj kako bi ga ušutkala.

@sarajevskaseharamedia “On je meni isti Faćo”… Zastupnici pružili podršku gradonačelnici Sarajeva #Sarajevo #sarajevotoday #sarajevo🇧🇦 #benjaminakaric #gradonacelnica #amirgrosskabiri #skupstina #skupstinaks #skupstinakantona #amirpasicfaco #amirpasic #faco ♬ original sound – Sarajevska sehara