Danas pretežno sunčano, novo naoblačenje u poslijepodnevnim satima

Jutros je u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano, dok više oblačnosti ima na dijelu istoka Bosne.

Temperature zraka izmjerene u 7:00 sati iznosile su: Sokolac -11; Drvar -9; Livno i Tuzla -8; Banja Luka, Bugojno, Srebrenica i Zenica -7; Ivan Sedlo, Sanski Most i Zvornik -6; Bijeljina, Bjelašnica, Doboj i Sarajevo -5; Prijedor i Široki Brijeg -4; Gradačac -3; Stolac -2; Trebinje 2; Mostar 3; Neum 4 °C.

Danas u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano prije podne. U drugom dijelu dana postepeno naoblačenje sa zapada, javlja FHMZ.

Vjetar slab, prije podne istočnog i sjeveroistočnog smjera. U drugoj polovini dana vjetar mijenja smjer na jugo.

Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 5 °C, na jugu od 8 do 12 °C.

U Sarajevu pretežno sunčano veći dio dana. Naoblačenje u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 4 °C.

Kada možemo očekivati novi snijeg?

U utorak, sutra, u Bosni i Hercegovini pretežno oblačno vrijeme. U poslijepodnevnim i večernjim satima kiša će prvo zahvatiti područje Hercegovine, zapad i sjever Bosne i postepeno će se proširiti na ostala područja.

Vjetar slab južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 2 °C, na jugu do 6 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 4 i 9 °C, na jugu do 12 °C.

U srijedu oblačno vrijeme. U Bosni u nizinama sa kišom ili susnježicom koji bi prelazili u snijeg. U višim područjima će padati snijeg. U Hercegovini se očekuje kiša.

Vjetar slab, u Bosni sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini južnog i jugoistočnog smjera. Temperatura zraka većinom između 0 i 4 °C, na jugu od 6 do 11 °C.

U četvrtak će preovladavati pretežno oblačno vrijeme, većinom sa slabim snijegom. Na jugu zemlje u jutarnjim satima slaba kiša. U drugom dijelu dana smanjenje oblačnosti će očekuje na sjeverozapadu i jugu zemlje.

Vjetar u Bosni većinom slab sjevernog i sjeverozapadnog smjera. U Hercegovini i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura. Temperatura zraka većinom između -2 i 4 °C, na jugu od 6 do 10 °C.

U petak u Bosni će preovladavati umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Sunčano se očekuje na području Hercegovine i jugozapadu Bosne.

Vjetar slab sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između -6 i -1 °C, na jugu do 3 °C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 0 i 4 °C, na jugu do 9 °C.