Određen pritvor Tuzlaku koji je nožem izbo bivšu vanbračnu suprugu, tereti se za pokušaj ubistva

Selimu Osmanoviću (54) iz Tuzle određen je jednomjesečni pritvor zbog pokušaja ubistva bivše vanbračne supruge E. M. (51).

Zadao joj je jedan udarac nožem u predjelu grudnog koša u njenom stanu. Riječi je o lakšoj tjelesnoj povredi“, naveli su iz Tužilaštva za Dnevni avaz.

O ovom događaju ranije su se oglasili iz MUP-a TK.

Dana 1. decembra 2023. godine oko 20:35 sati dežurnoj službi PS Centar prijavljeno je da je ženska osoba E. M. (1972.) iz Tuzle koja se nalazi na adresi Rudarska 39 povrijeđena u predjelu grudnog koša, najvjerovatnije hladnim oružjem.

Na mjesto događaja odmah je upućena patrola policije PS Centar kao i uviđajna ekipa OKP PU Tuzla, te je upoznat i dežurni tužilac KTTK-a“, naveli su iz MUP-a TK.

Izlaskom policije na lice mjesta nije zatečena povrijeđena osoba. Ona je u međuvremenu prevezena u JZU UKC Kliniku za maksilofacijalnu i plastičnu hirurgiju radi ukazivanja medicinske pomoći.

U međuvremenu, oko 20:40 sati PS Centar javio se S. O. (1969.) iz Tuzle te potvrdio da je on napao E. M. kojom prilikom je rekao i svoju lokaciju gdje su, također, pristupili policijski službenici te istog, po nalogu dežurnog tužioca, priveli“, kažu iz MUP-a TK.

Povrijeđenoj osobi je u JZU UKC Tuzla ukazana medicinska pomoć, ali se ljekar nije izjasnio o stepenu povreda, a povrijeđena je odbila daljnje liječenje.