Danas počinje suđenje Arminu Berberoviću za ubistvo dvije mlade doktorice u Sarajevu

Pred Vijećem Kantonalnog suda u Sarajevu za danas je zakazan početak suđenja Arminu Berberoviću, optuženom za tešku saobraćajnu nesreću u kojoj su poginule doktorice Azra Spahić i Alma Suljić u Sarajevu.

Tužilaštvo Kantona Sarajevo podiglo je 14. novembra 2023. optužnicu protiv Berberovića zbog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti javnog saobraćaja, saopćeno je ranije iz Kantonalnog tužilaštva.

Berberoviću se stavlja na teret da je, kao učesnik u saobraćaju, ne pridržavajući se propisa, ugrozio javni saobraćaj, dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dviju osoba, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede.

Berberović je lani 26. maja u 23.30 sati automobilom na Marindvoru usmrtio doktoricu Azru Spahić te nanio povrede dvjema djevojkama, od kojih je doktorica Alma Suljić kasnije podlegla povredama.

Nakon saobraćajne nesreće utvrđeno je da je u krvi imao 0,41 promil alkohola te da je vozio pod zabranom, odnosno da mu je oduzeta vozačka jer je imao počinjenih prekršaja.

Također je utvrđeno da je u krvi imao drogu amfetamin.

Optuženi se 11. decembra 2023. izjasnio da nije kriv te je predmet upućen Vijeću na suđenje.