Delalićev advokat potvrdio da se predao policiji, još nije dao izjavu

Sarajevski advokat Sead Zijadić potvrdio je navode medija da se Benjamin Delalić u njegovoj pratnji danas samoinicijativno predao policiji.

Kazao je da mu određeno 24-satno zadržavanje.

Otišao je kod inspektora u Policijsku upravu Novo Sarajevo gdje se predao. Određeno mu je 24-satno zadržavanje. Još nije dao izjavu i to je sve što vam u ovom trenutku mogu kazati“, rekao je za Dnevni avaz advokat Sead Zijadić koji zastupa Delalića.

Nakon što se predao, policija je Delalića zvanično lišila slobode danas u 12 sati.

Podsjećamo, Amir Pašić Faćo prijavio je da su na njega u Paromlinskoj ulici pucali Delalić i još dvije njemu nepoznate osobe.

Policija je jučer saopćila detalje pucnjave u Paromlinskoj ulici.

Dana 01.01.2024. godine u 21:20 sati od lica P. A., iz Sarajeva, obaviještena je PU Novo Sarajevo, da je lice D.B., iz Sarajeva, s još dva nepoznata lica u ulici Paromlinska, upotrijebilo vatreno oružje pištolj, tom prilikom u njegovom pravcu ispalilo od tri do pet metaka.

Na lice mjesta upućeni su policijski službenici koji su potvrdili navode prijave te na licu mjesta pronašli tragove od upotrebe vatrenog oružja, kao i oštećenja nastala na tri vozila, Mercedes, Renault Clio i Citroen, dok povrijeđenih lica nije bilo“, navedeno je u saopćenju MUP-a KS.