Izručenje BiH opasnog ubice Siniše Petrića odgođeno jer je učestvovao u incidentu u španskom zatvoru

Izručenje poznatog ubice Siniše Petrića, zvanog Zenica, Bosni i Hercegovini, odgođeno je za februar jer je navodno učestvovao u incidentu u španskom zatvoru.

On je avionom juče trebalo da stigne iz Španije na aerodrom u Sarajevu.

Ranije je Okružni sud u Banjaluci saopštio da je donio rješenje kojim priznaju presudu nacionalnog suda Španije jer su ispunjeni zakonski uslovi, kao i uslovi iz međunarodnih ugovora.

Tako je sud prihvatio da Petrić u BiH izdržava kaznu, piše Glas Srpske.

Petrić je presudom nacionalnog suda u Španiji osuđen za organizovani kriminal na pet godina, te za posjedovanje ratnog arsenala oružja i vatrenog oružja na 10 godina zatvora.

Kako je pojašnjeno u saopštenju banjalučkog Okružnog suda ono za šta je Petrić osuđen u Španiji jesu krivična djela i po domaćem zakonodavstvu.

Djelo opisano pod tačkom 1. navedene presude je krivično djelo udruživanje radi vršenja krivičnih djela Krivičnog zakonika RS, a djelo opisano pod tačkom 2. iste presude je krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

Za ta djela utvrđene su pojedinačne kazne zatvora pa je Okružni sud u Banjaluci osuđenom izrekao jedinstvenu kaznu od 14 godina u koju je uračunato vrijeme koje je proveo u pritvoru, navedeno je u saopštenju suda.

Petrić je poznat kao desna ruka Luke Bojovića te po monstruoznim ubistvima širom Evrope.