Više od 2.000 Nijemaca zapelo u snijegu, spasioci im nosili deke i tople napitke

Njemačka meteorološka služba (DWD) upozorila je na skliske i zaleđene ceste nakon što je tijekom noći padao snijeg i blokirao promet.

U noći sa srijede na četvrtak vladalo je izvanredno stanje na autocestama u njemačkim saveznim zemljama Hessen i Falačko-Porajnje.

I u četvrtak mnoge škole ostaju zatvorene, prenosi Fenix Magazin.

Prema policijskim procjenama, oko 2000 ljudi zapelo je u kilometarskim gužvama na autocesti A3 u sjevernom Falačkom-Porajnju.

Djelatnici Crvenog križa na nekim su dijelovima zbog opasnosti od smrzavanja opskrbili vozače dekama i toplim napitcima.

Veći dio zemlje pati zbog ekstremnog vremena. Na cestama i vozilima stvorile su se naslage leda, a prometne gužve su se protezale kilometrima, zrakoplovi nisu polijetali, bilo je mnogo nesreća, a neki automobili, posebno kamioni, zapeli su u snijegu. Opasna situacija se nastavila i noću.

Snijeg i sklisko vrijeme i danas će stvarati smetnje. Njemačka meteorološka služba upozorava na snijeg, a još uvijek postoje i ograničenja u zračnoj luci Frankfurt.

Meteorolozi očekuju snijeg do 30 centimetara unutar 24 sata i upozoravaju na značajne smetnje u prometu.

Također, ICE vlakovi smiju voziti maksimalnom brzinom od 200 kilometara na sat, a željeznički promet općenito je u problemima te mnoge linije kasne ili su privremeno ukinute.