Ministar Bojan Bošnjak: “Podrška za grijanje građana Vogošće u iznosu od dva miliona KM”

Zaključkom Vlade Kantona Sarajevo, Ministarstvo komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša predvidjelo je neophodna sredstva za sufinansiranje nabavke energenta koji je neophodan preduzeću “Bags energotehnika” d.d. Vogošća.

Tim povodom, jučer su resorni ministar Bojan Bošnjak i direktor spomenutog preduzeća Enis Džihanić potpisali Sporazum o sufinansiranju nabavke energenta, a koji će uglavnom koristiti građani općine Vogošća koji su u sistemu grijanja “Bags energotehnike”.

Vrijednost Sporazuma je dva miliona konvertibilnih maraka.

Naša intencija je da svi građani Kantona Sarajevo imaju nesmetano snabdijevanje energentima za grijanje, bez obzira na koji su sistem priključeni. Ovo ministarstvo i Vlada Kantona Sarajevo će nastaviti dalje da jačaju kapacitete naših preduzeća i učiniti ćemo sve da krajnji korisnik bude maksimalno zadovoljan“, rekao je ministar Bojan Bošnjak.

Ministar je za petak ove sedmice najavio posjetu Vogošći, s ciljem upoznavanja s prioritetima i potrebama ove lokalne zajednice u okviru nadležnosti Mnistarstva komunalne privrede, infrastrukture, prostornog uređenja, građenja i zaštite okoliša KS.