Ponovo uhapšen Admir Lekić: Opet pretukao bivšu djevojku, pa na Mojmilu zapalio vozilo njenog oca

Pripadnici Policijske uprave Stari Grad Sarajevo uhapsili su jučer Admira Lekića (34) zbog sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opće opasnosti.

On se dovodi u vezu s paljevinom automobila Passat, koji je gorio u nedjelju tokom noći na Trgu Barcelone, sarajevsko naselje Mojmilo.

Požar se proširio i na drugo vozilo, koje je znatno oštećeno.

Kako je za Dnevni avaz potvrđeno, Lekić je u subotu, 13. januara, u Starom Gradu oko 23:30 sati ponovo fizički napao bivšu djevojku, koju je brutalno pretukao na Obali Kulina bana, kod mosta u blizini Careve džamije.

Videosnimak prvog napada na djevojku, koji se desio 24. decembra 2023., prenijeli su svi portali.

Tada, prema policijskom izvještaju, 36-godišnjakinja koja je pretučena, kao i 47-godišnji muškarac, koji je brutalno napadnut jer je prišao da pomogne djevojci, nisu podnijeli prijave protiv Lekića, te on nije privođen.

Djevojka je ovog puta, nakon napada 13. januara, podnijela prijavu Policijskoj upravi Novi Grad Sarajevo protiv Lekića i tereti ga za nanošenje teških tjelesnih povreda.

Nekoliko sati nakon što je brutalno pretučena u subotu, tokom noći na Trgu Barcelone zapaljen je Passat njenog oca A. H.

Požar je prijavljen u nedjelju u 6:20 sati, a Lekić je potom uhapšen istog dana u 11:45 sati i predat je u prostorije za zadržavanje MUP-a Kantona Sarajevo.

Lekić je i ranije poznat policiji, a osuđivan je zbog pokušaja ubistva.