Supruga Arnela Isaka otvorila svoju prvu pumpu, zenički muftija proučio dovu

Kompanija DHD d.o.o. čija je vlasnica Anela Isak, supruga federalnog zastupnika Arnela Isaka, otvorila je jučer svoju prvu benzinsku pumpu.

Pumpa se nalazi u ulici Sarajevska 139B u Zenici, a zapošljavat će u prvoj fazi deset radnika.

Porodica Isak tako je proširila biznis na trgovinu i promet naftom i naftnim derivatima.

Simboličnim presjecanjem vrpce, benzinsku pumpu su zvanično otvorili bračni par Arnel i Anela Isak zajedno sa Arnelovim ocem Ramom Isakom, aktuelnim federalnim ministrom unutrašnjih poslova.

Ceremoniji je prisustvovalo više stotina osoba, porodičnih prijatelja i poslovnih partnera, a prije presjecanja vrpce zenički muftija Mevludin ef. Dizdarević koji je također bio prisutan obavio je i vjerski dio, proučivši dovu.

Rekao je muftija zenički da mu je drago kada se otvaraju džamije, ali da je sretan što se otvaranjem objekata poput ovog od strane privrednika otvaraju i nova radna mjesta.

Ovaj projekat sam pokrenuo sa svojom suprugom. Podršku sam dobio od roditelja i dvoje braće, majke i dide. Svaki projekat u našoj Zenici je značajan.

Nastavićemo ulagati u svom gradu. Smatram da treba podržati svakog privrednika koji će ulagati i otvariti nova radna mjesta. Privreda je ključni segment ovog društva i treba da se razvija”, kazao je Arnel Isak.

Prvih 50 kupaca nagrađeno je s gratis gorivom u vrijednosti od 20 KM, a ostalim kupcima dijeljeni su pokloni.

Udruženju “Hrabro srce” iz Zenice kompanija DHD donirala je 1.000 KM.