Video/ Troje poginulih i 12 povrijeđenih u teško nesreći na autocesti u Hrvatskoj, objavljen i snimak nesreće

Teška saobraćajna nesreća se dogodila rano jutros na autocesti A-1 u smjeru juga.

Policija je potvrdila da su u njoj tri osobe smrtno stradale. Jutarnji list saznaje da je povrijeđeno 12 osoba, koje su zbrinute u četiri bolnice.

Kako saznaju, sudarili su se terenac mađarskih registarskih oznaka i automobil riječkih registarskih oznaka.

Dana 06.01.2024. godine oko 01:40 sati na autocesti A-1, smjer jug, poslije tunela Sveti Marko došlo je do saobraćajne nesreće u kojoj je sudjelovalo više vozila, te su tri osobe smrtno stradale. Saobraćaj autocestom na tom dijelu je zatvoren, te će biti preusmjeren. Slijedi uviđaj“, javili su iz policije.

Na mjestu nesreće interveniralo je čak sedam timova Hitne medicinske službe, šest iz Karlovačke županije, jedan iz Primorsko-goranske, šest pacijenata su zbrinuli u Općoj bolnici Karlovac, tri su u KBC Rijeka, dvije u bolnici u Ogulinu, a jedan u KBC-u Zagreb, saznaju u Zavodu za hitnu medicinu.

KAportal javlja da među ozlijeđenima ima i djece.

Prema neslužbenim informacijama s terena, Mitsubishi mađarskih oznaka se kretao u pravcu Zagreba iz smjera juga. Prije tunela Sv. Marko je izgubio kontrolu nad vozilom i prešao preko bankine u smjer autoceste koji ide prema jugu. Tu je došlo do direktnog naleta vozila Alfa Romeo riječkih oznaka.

Prema neslužbenim informacijama s terena, terenac Mitsubishi najvjerovatnije je prevozio migrante jer je u vozilu sa sedam sjedala (5+2) bilo čak 12 osoba, tj. vozač i 11 putnika.

Nakon strašnog udara svi oni poispadali su iz vozila. Vozač je na mjestu smrtno stradao a putnici su zadobili ozljede.

U vozilu Alfa Romeo riječkih oznaka navodno su smrtno stradali supružnici. Dijete koje je bilo s njima u autu navodno je zadobilo ozljede.

Na krhotine sudara naletjela su još dva vozila u pravcu juga, ali bez većih posljedica.

Prizor na mjestu događaja je bio stravičan. Dijelovi automobila razasuti su posvuda.

Reporter Jutarnjeg lista je s mjesta nesreće poslao fotografije na kojima se vide užasne posljedice sudara.

Terenac Mitsubishi se prilikom nesreće raspao na dva dijela pa ga odvoze dvije prikolice vučne službe.

Kombi i automobil ‘Sharan‘ također su odvučeni s mjesta nesreće, a radi se o vozilima koja su naletjela na krhotine sudara.