Kiša u većem dijelu zemlje, na planinama snijeg

Jutros je u Bosni i Hercegovini oblačno s kišom u većem dijelu zemlje, dok na planinama pada i snijeg.

Danas će preovladavati oblačno vrijeme sa kišom. Jače padavine se očekuju na području Hercegovine. Na planinama će padati i snijeg, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 7 i 14 °C.

U Sarajevu oblačno vrijeme sa kišom. Prestanak padavina se očekuje u poslijepodnevnim satima. Najviša dnevna temperatura zraka oko 10 °C.

U ponedjeljak, sutra, umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne.

Vjetar slab u Posavini sjeverni, a u ostatku zemlje južni. Jutarnja temperatura zraka od 2 do 8, na jugu zemlje do 10, a dnevna od 10 do 16 °C.

U utorak pretežno oblačno vrijeme lokalno sa slabom kišom ili pljuskovima.

Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 4 do 10, na jugu zemlje do 12, a dnevna od 11 do 16, u sjevernim područjima Bosne do 19 °C.

U srijedu pretežno oblačno vrijeme. Povremeni i slabi lokalni pljuskovi su mogući u zapadnim i sjeverozapadnim područjima Bosne.

Vjetar slab do umjeren južni i jugoistočni. Jutarnja temperatura zraka od 6 do 12, a dnevna od 12 do 18, na jugu i sjeveru zemlje do 20 °C, navedeno je iz FHMZ BiH.