Zbog previše snijega otkazan i superveleslalom, novo razočarenje za našu Elvedinu Muzaferiju

Zbog lošeg vremena otkazana je i druga utrka superveleslaloma skijašica za Svjetski kup u talijanskoj Val di Fassi, saopćili su domaćini natjecanja.

Zbog previše snijega koji je pao posljednjih dana nisu uspjeli ukloniti snijeg i pripremiti stazu, a isti slučaj zbio se i u subotu.

Ova informacija predstavlja i žal zbog nastupa najbolje bh. skijašice Elvedine Muzaferije.

Ona je na ovo takmičenje stigla u sjajnom raspoloženju, ali i sjajnoj formi jer je prošlog vikenda osvojila sjajno 4. mjesto u Crans – Montani. Također, danas je trebala startovati i sa sjajnim 24. brojem.

Alpske skijašice sada sele u Norvešku gdje će se krajem sljedećeg tjedna u Kvitfjellu natjecati u spustu i superveleslalomu za bodove Svjetskog kupa.

Skijašice prije završnice sezone u austrijskom Saalbachu čekaju još samo zaustavljanje u Švedskoj u Areu, gdje će se 9. i 10. marta voziti veleslalom i slalom.

Tamo bi se karavani trebala pridružiti američka zvijezda Mikaela Shiffrin, koja je zbog ozljede zadobivene krajem siječnja pri padu na stazi u Cortini d’Ampezzo propustila odlučujući dio sezone u borbi za veliki kristalni globus.

Tijekom odsutnosti Shiffrin, 32-godišnja Švicarka Lara Gut-Behrami, koja vodi u poretku s 1414 bodova, preuzela je vodstvo osam utrka prije kraja. Shiffrin na drugom mjestu u ukupnom poretku zaostaje 205 bodova.