Ubica mladog Splićanina povrijeđen u istražnom zatvoru, tvrdi da je pao s kreveta i zadobio povrede čeljusti i glave

Ante Rušić, osumnjičen za ubistvo 22-godišnjeg Luke Bančića u Splitu, zadobio je u srijedu povrede čeljusti i glave u istražnom zatvoru na Bilicama u tom gradu.

Ipak, nije zadržan u bolnici.

Kombijem i u pratnji pravosudne policije u srijedu navečer doveden je u KBC Split gdje su mu ljekari utvrdili povrede čeljusti i glave.

U bolnici se saznaje da su mu povrede sanirane, a s obzirom na to da se ne radi o težim tjelesnim povredama, otpušten je i odvezen natrag u zatvor, javljaju agencije.

Ljekarima i pravosudnim djelatnicima je rekao da je povredama dobio kad je pao s kreveta demantirajući da ga je neko u zatvoru pretukao.

U istražnom je zatvoru jer je nedavno, nakon svađe u centru Splita, nožem napao Luku Bančića koji je od povreda umro u splitskom KBC-u.

To je ubistvo potreslo cijeli grad, organizirali su se oproštaji od mladića, a u srijedu popodne i prosvjed “Danas Luka, sutra ja” ispred Županijskog suda koji je okupio oko 2.000 ljudi. Palile su se svijeće i ostavljalo cvijeće ispred kipa Božice pravde.

Građani su tražili da pravosudni sistem konačno “proradi”, da se počinitelje krivičnih djela kažnjava na adekvatniji način te utvrdili da se ubistvo Luke Bančića ne može smatrati običnim nego teškim ubistvom.

Tražili su i izmjene zakona, te najavili da će svoje zahtjeve poslati Vladi Hrvatske, Saboru i Ministarstvu pravosuđa.

Uznemirujući video/ Objavljen jeziv snimak ubistva hrvatskog fudbalera, ubica stajao iznad mladića

U medije i na društvene mreže stigao je i dio snimka ubistva.

Podsjetimo, sve se dogodilo na popularnom Mažuranićevom šetalištu kada su Luku nožem izbola dvojica muškaraca koji su ubrzo potom i uhapšeni.

Nije prošlo dugo, a pojavio se snimak tog trenutka koji nije objavljen u cjelosti.

Sadržaj pred vama je izuzetno uznemirujući i gledajte ga na sopstvenu odgovornost.

Portparolka policije u Splitu Željka Radošević je izjavila da su dvije osobe uhapšene odmah po obavještenju o incidentu.

Policija je ranije javila da je 22-godišnjak podlegao povredama u splitskoj bolnici nakon napada u kojem ga je muškarac ubo nožem u predjelu grudnog koša.

Ona je dodala da je u službene prostorije privedeno nekoliko osoba, od kojih su dvije uhapšene u vezi sa ubistvom.

U bolnici su saopštili da je mladić star 22 godine sa teškom ubodnom ranom u predjelu desnog grudnog koša dovezen u Hitnu pomoć bez vitalnih znakova.

Odmah su pristupili reanimaciji, ali bezuspješno, a poslije 45 minuta su proglasili ishod fatalnim.

Snimak možete pogledati klikom OVDJE.