Azra Spahić i Alma Suljić sutra dobivaju spomen-ploču u centru Sarajeva: “Postoje životi koji kratko traju, a mnogo više ostave i daju…”

Spomen-ploča tragično nastradalim mladim doktoricama Azri Spahić i Almi Suljić bit će otkrivena sutra na mjestu stravične nesreće u sarajevskoj ulici Dolina na Marindvoru.

Kako je saopćeno iz Grada Sarajeva, gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić će u 13:30 sati, zajedno s porodicama, prijateljima i kolegama, položiti cvijeće i odati počast nedužno stradaloj sarajevskoj mladosti.

Postoje životi koji kratko traju, a mnogo više ostave i daju…“, uklesan je tekst na spomen-ploču koju je podigao Grad Sarajevo u znak sjećanja na dva tragično ugašena života.

Podsjetimo, stravična nesreća desila se 26. maja 2023. godine u 23:30 sati na raskrsnici ulica Maršala Tita i Dolina, kojom prilikom je Berberović automobilom na licu mjesta usmrtio Azru Spahić, a Almi Suljić nanio povrede od kojih je naknadno podlegla.

U toku je suđenje Berberoviću zbog krivičnog djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, u vezi s krivičnim djelom ugrožavanje sigurnosti javnog saobraćaja.

Berberoviću se stavlja na teret da je, kao učesnik u saobraćaju, ne pridržavajući se propisa, ugrozio javni saobraćaj, dovodeći u opasnost živote ljudi, usljed čega je prouzrokovana smrt dviju osoba, dok je jedna osoba zadobila lake tjelesne povrede.