Još jedan bahati vozač ostao bez vozila: Višestruki povratnik u činjenju saobraćjnih prekršaja imao 7.500 KM neplaćenih kazni

Sarajevska policija sankcionisala je još jednog bahatog vozača s debelim dosijeom prekršaja.

Prilikom kontrole u ranim jutarnjim satima na Ilidži vozača A.I. rođenog 1995. godine ustanovljeno je da ima više od 7,5 hiljada KM neplaćenih kazni.

Također, iz MUP-a naglašavaju da se radi o višestrukom povratniku u činjenju saobraćajnih prekršaja, pa je tako još jedan “divlji vozač” ostao bez svoje omiljene igračke.

Dana 07.03.2024. godine u 01:20 sati u ulici Huseina Đoze, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo ‘Ford Focus’, kojim je upravljao A.I., rođen 1995. godine, nastanjen u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 7.536,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršioca je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjeni prekršaj iz oblasti ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini“, navedeno je iz MUP-a KS.