Državljanin Srbije imao spolni odnos sa curicom iz Pazarića, uhapšen na putu prema Crnoj Gori

Državljanin Srbije čiji su inicijali J.M. (32) uhapšen je u mostarskom naselju Vrapčići zbog sumnje da je počinio krivično djelo “spolni odnos s djetetom”, potvrdio je portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona Ljudevit Marić.

Patrola policije postupajući po depeši MUP-a Kantona Sarajevo, Policijska uprava (PU) Hadžići, na pijaci u naselju Vrapčići pronašla je državljanina Srbije J.M, kao i maloljetnu M.A. (14) koja se udaljila od kuće bez znanja roditelja“, rekao je Marić.

On je dodao da je J.M. osumnjičen za počinjeno krivično djelo “spolni odnos s djetetom”, Krivičnog zakona Federacije BiH.

Maloljetna M.A. iz naselja Pazarić, opština Hadžići, 13. marta udaljila se od kuće u nepoznatom pravcu.

Policijski službenici Odjeljenja krim-policije PU Hadžići i Trnovo odmah su reagovali te došli do saznanja da je maloljetnica od nepoznate osobe navedena da se udalji od kuće zbog sklapanja braka.

Policijski službenici došli su do saznanja da je riječ o državljaninu Srbije M.J. koji je putem društvenih mreža naveo M.A. da se udalji od kuće zbog sklapanja braka.

Brzom reakcijom policije M.J. je lociran, kao i maloljetnica. Oni su se u tom trenutku nalazili u Mostaru i bili na putu ka Crnoj Gori.