Oglasio se Sindikat KJKP “Rad” nakon što je vlasnik boksova na pijaci Kvadrant pretukao komunalnog radnika

Nakon što je u petak napadnut i pretučen komunalni radnik preduzeća KJKP “Rad” od strane vlasnika boksova na otvorenoj pijaci Kvadrant Otoka, oglasili su se iz sindikata ovog preduzeća.

Oni navode da su mu nanesene teže tjelesne povrede i da se on nalazi na liječenju na KCUS-u.

Napominjemo da su uposlenici naše firme KJKP “Rad” doo prvi pristigli u pomoć vlasnicima boksova na pomenutoj pijaci Kvadrant Otoka prilikom raščišćavanja prostora nakon požara za postavljanje novih boksova“, ističu.

Vlasnik boksova na pijaci “Kvadrant” pretukli uposlenika KJKP “Rad”, teško je povrijeđen

Na lokalitetu Otoke kod otvorene pijace, jedan od vlasnika boksova zajedno sa svojih nekoliko prijatelja prije dva dana je fizički nasrnuo na jednog od radnika KJKP RAD i pri tome nanio mu teške tjelesne povrede, objavili su iz KJKP RAD.

Kako su naveli, radnik je hitno prevezen na KUM, a danas ga očekuje operacija.

Kada se desio požar na otvorenoj pijaci na Otoci, Preduzeće RAD je prvo pružilo bezrezervnu pomoć, da bi se na tu dobrotu pojedinci “odužili” na ovakav način.

Napadač je uhapšen, a svaka informacija o drugim napadačima je dobro došla i unaprijed Vam se zahvaljujemo, napisali su iz preduzeća na društvenim mrežama“, saopćeno je iz KJKP RAD.

Podsjetimo, do napada na radnika je došlo jer je tražio osobu čiji je automobil bio parkiran i ometao kretanje vozila KJKP Rad, a koje se kretalo iz pravca Buća Potoka prema kružnom toku na Otoci.

Radnik je izašao iz vozila Rada kako bi pronašao vlasnika i kazao mu da pomjeri vozilo kako bi kamion mogao proći.

Nakon toga je vlasnik automobila, koji je ujedno i vlasnik jednog od boksova na pijaci, zajedno sa još nekoliko osoba nasrnuo na radnika i pretukao ga, tvrde iz Rada.