Milorad Dodik: “Ovo je montiran proces s ciljem zabrane mog političkog djelovanja, ja sam nesiguran u ovoj državi”

Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je danas nakon ročišta da je postupak koji se vodi protiv njega pred Sudom BiH “montiran i da je krajnji cilj zabrana njegovog političkog djelovanja”.

Poručio je da neće dozvoliti “da ustavna prava RS budu dovedena u pitanje.”

Ja sam nesiguran u ovoj državi, ali nisam prepadnut i neodlučan“, kazao je u današnjem obraćanju predsjednik entiteta Republika Srpska Milorad Dodik nakon ročišta na Sudu BiH.

Ovo je protiv BiH. Ovo nema nikakve šanse da da novu snagu. Ovo će BiH oduzeti snagu”, dodao je on.

Bošnjaci su prihvatili podaničku ulogu vjerujući da će kroz montirane procese izbaciti snažnu konkurenciju iz srpskog i hrvatskog naroda. Na kraju će se to njima odbiti o glavu. Niko neće dozvoliti da se naša ustavna prava dovedu u pitanje”, smatra Dodik.

Koji pravnik će pristati da učestvuje u farsi u kojoj stranac mijenja zakon?”, zapitao se predsjednik entiteta RS.

U obraćanju, Dodik je svoj slučaj uporedio sa Trumpovim.

Ako je Vrhovni sud odobrio Trumpu da se opet kandiduju, kako ćete sada spriječiti Dodika? Šta ćemo sad? Dokle ide ljudska karakterna slabost da ste spremni da gazite po sebi? Imate li dostojanstva?”.

Inspektor je došao i ja sam mu dao izjavu. O čemu on svjedoči? O mom ponašanju? Ovo što su tužioci sebi uradili je glupost. Svi u Tužilaštvu su podanici i neprijatelji Milorada Dodika i srpskog naroda”, ističe Dodik.