Uhapšeni navijači FK Sarajevo pušteni na slobodu, određene im mjere zabrane

Općinski sud u Sarajevu, umjesto zatraženog pritvora, odredio je mjere zabrane navijačima FK Sarajevo B.H.  i Mirnesu Solaku osumnjičenima za napad na policajce tokom navijačkih nereda u nedjelju.

Kako je potvrđeno za Dnevni avaz mjere se ogledaju u tome da se ova dvojica članova “Hordi zla” dva puta sedmično moraju javljati nadležnoj Policijskoj stanici.

Kako je pojašnjeno u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, Općinski sud je obrazložio da je prihvaćen prijedlog Tužilaštva KS koji je za navijače tražio jednomjesečni pritvor, ali da je, kako su naveli, ocjenio da se svrha može postići i blažim mjerama, odnosno mjerama zabrane što podrazumijeva javljanje policiji.

Tužilaštvo će na ovu odluku Općinskog suda Sarajevo uložiti žalbu“, navela je Azra Bavčić, glasnogovornica Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Tužilaštvo je zatražilo pritvor zbog opasnosti da bi dvojica osumnjičenih boravkom na slobodi mogli ponoviti krivično djelo.

Njih dvojica su osumnjičeni da su, bježeći od policije, automobilima udarili dvojicu pripadnika MUP-a Kantona Sarajevo i nanijeli im povrede.

Prema riječima advokata Omara Mehmedbašića, navijači su pušteni na slobodu nakon što je Sud prihvatio prijedlog odbrane da im se odrede mjere zabrane jer ranije nisu osuđivani.