Neka vas sunčano jutro ne zavara, sredinom dana stižu novo naoblačenje i padavine

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo malo do umjereno oblačno i nešto sunčanije u centralnim i istočnim područjima.

Temperature zraka izmjerene u 07 sati iznosile su: Bjelašnica i Sokolac 1 stepen, Bugojno i Srebrenica 2, Ivan Sedlo 3, Bijeljina, Drvar, Livno, Sarajevo i Tuzla 4; Banja Luka, Doboj, Sanski Most, Široki Brijeg, Zenica i Zvornik 5, Gradačac i Prijedor 6, Bihać i Trebinje 7, Mostar 9, Neum 12 stepeni.

Danas će u Bosni i Hercegovini biti više sunčanog vremena prije podne. Sredinom dana se očekuje novo naoblačenje koje će usloviti kišu i pljuskove, javlja Federalni hidrometeorološki zavod.

Glavnina padavina je od večernjih sati i tokom noći na utorak. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni.

U Sarajevu više sunčanog vremena prije podne. Oblačno u drugoj plovini dana, a povremeno može pasti malo kiše. Glavnina padavina je tokom noći na utorak.

Najviša dnevna temperatura zraka oko 17 stepeni.

Meteorološki “rolerkoster” pred nama, najavljen i snijeg na planinama

Sutra, u utorak, u Bosni i Hercegovini dio prijepodneva oblačnije vrijeme sa kišom i pljuskovima. Na planinama će padati i snijeg. U drugoj polovini dana posvuda smanjenje oblačnosti.

Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog smjera. Na području Hercegovine i jugozapadu Bosne umjereno jaka bura.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 4 i 7, na jugu zemlje do 11, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 8 i 12, na jugu zemlje od 14 do 17 stepeni.

U srijedu u Bosni i Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Po kotlinama u Bosni će biti magle.

Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između -3 i 1, na jugu zemlje do 6, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 11 i 16, na jugu zemlje do 18 stepeni.

U četvrtak u Bosni i Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Vjetar slab do umjerene jačine jugozapadnog smjera.

Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 4, na jugu zemlje do 7, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 14 i 19 stepeni.