Novak Đoković u BiH pravi kuću od drveta i kamena, želi da bude što bliže piramidama u Visokom

Novak Đoković je, prema navodima srbijanskih tabloida, odlučio za sebe i svoju porodicu izgraditi dom u Visokom.

Đokovićeva želja je, navodno, da bude što bliže “bosanskim piramidama”.

Ukoliko se te informacije ispostave tačnima prvi reket svijeta bi tako svom impozantnom spisku nekretnina dodao još jednu.

Ovo mjesto nalazi se u središnjem dijelu BiH, na nekih 40 minuta vožnje od Sarajeva, a posljednjih godina je munjevito steklo planetarnu slavu i postalo turistički intrigantna destinacija zahvaljujući arheologu i pronalazaču Semiru Osmanagiću, ali i samom Đokoviću, koji redovno odlazi u dolinu bosanskih piramida, gdje je, prema sopstvenom priznanju, “našao svoj mir”.

Novak obožava Visoko. On je ovo mjesto odabrao za jedno od onih gdje se resetuje i puni energijom. Uvijek kad dođe, izuzetno je raspoložen i pun pozitivne energije, koju uvijek dodatno dobije kada god posjeti piramide u Bosni.

Često dolazi poslije velikih pobjeda, ali i poslije nekih teških momenata, kao što je to bio slučaj poslije deportacije iz Australije ili suspenzije i izbacivanja sa US opena 2020. godine.

Do sada je uvijek iznajmljivao isti smještaj, pa je tako boravio u jednoj velikoj kući sagrađenoj od prirodnih materijala, koja je okružena šumom i zelenilom sa svih strana”, rekao je izvor Kurira.