Oduzeto vozilo od još jednog “divljeg vozača”, sa automobilom vrijednosti 1.000 KM napravio 7,5 hiljada KM kazni

Sarajevska policija oduzela je vozilo od još jednog nesavjesnog vozača u Sarajevu.

Naime, prilikom sinoćnje kontrole na Ilidži policija je oduzela “Škodu Feliciu” od N.R. rođenog 1996. u Visokom sa stalnim prebivalištem u Sarajevu.

Ovaj višestruki povratnik u činjenju saobraćajnih prekrašaja sa vozilom vrijednosti cca 1.000 KM napravio je dug od 7,5 hiljada KM po osnovu neplaćenih kazni.

Dana 21.04.2024. godine u 21:15 sati u ulici Osik, općina Ilidža, policijski službenici PU Ilidža su kontrolisali putničko motorno vozilo ‘Škoda Felicia’, kojim je upravljao N.R., rođen 1996. godine u Visokom, sa stalnim prebivalištem u Sarajevu.

Izvršenim provjerama utvrđeno je da imenovani u registru novčanih kazni i prekršajnih evidencija ima dug po osnovu neplaćenih kazni u iznosu od 7.501,00 KM, te da je višestruki povratnik u činjenju prekršaja iz oblasti saobraćaja.

Od prekršitelja je privremeno oduzeto predmetno vozilo, a Općinskom sudu u Sarajevu će biti podnesen Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka za počinjene prekršaje iz člana 207. i člana 184. ZOOBS-a na putevima u Bosni i Hercegovini“, saopćeno je iz MUP-a KS.