Policija objavila detalje masovne tučnjave kod SCC-a, tri osobe uhapšene

Oglasila se policija o novim nemilim događajima u centru Sarajeva, preciznije masovnoj tučnjavi kod SCC-a.

Kako navode, više osoba na izlazu iz garaže zaustavilo je vozilo “Fiat Stilo” i podesnim predmetima ga oštetili, a potom i fizički nasrnuli na četiri osobe u automobilu.

Zbog ovoga su naknadno uhapšene dvije osobe, a terete se za krivična djela Nasilničko ponašanje i Oštećenje tuđe stvari.

Povrede su zadobila tri lica, dvoje lakše tjelesne povrede, dok je jedno lice odbilo ljekarsku pomoć.

Dana 15.04.2024. godine u 21:15 sati, obaviještena je PU Centar da je u ulici Vrbanja, općina Centar došlo do narušavanja javnog reda i mira tučom između više lica. Izlaskom na teren policijski službenici su ustanovili da je grupa od više NN lica, na izlazu iz podzemne garaže tržnog centra, zaustavili putničko motorno vozilo „Fiat Stilo“ i podesnim predmetima oštetili predmetno vozilo, a potom fizički napali četiri osobe u vozilu.

Licima A.V. i E.B. iz Sarajeva su konstatovane lakše tjelesne povrede, lice B.V. je odbio ljekarsku pomoć, a S.M. nije imao tjelesnih povreda. Obaviješten je dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo koji je događaj okvalifikovao kao krivična djela Nasilničko ponašanje i Oštećenje tuđe stvari /član 362. stav 2. i član 293. stav 1. KZ FBiH/.

Radeći na rasvjetljavanju ovih krivičnih djela, policijski službenici su pronašli i lišili slobode tri osobe, i to: A.K., rođen 1999. godine u Sarajevu, A.T., rođen 1992. godine u Zagrebu i J.H., rođen 1991. godine u Sarajevu, svi nastanjeni u Sarajevu.

Osumnjičeni su predati u Prostorije za zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo“, navodi se u biltenu.