Stranka za BiH KS: Vlada dovela Kanton pred kolaps, zbog nagomilanih problema uvode porez na nekretnineminis

Kantonalni odbor Stranke za BiH KS ističe da je Vlada Kantona Sarajevo dovela ovaj Kanton na ivicu dužničkog ropstva.

Navode da kao rješenje Vlada planira uvođenje novog poreza – poreza na nekretnine.

Vlada Kantona Sarajevo je prekomjernim trošenjem budžetskog novca i stvaranjem dodatnih obaveza po kolektivnim ugovorima dovela ovaj Kanton na ivicu kolapsa.

Vlada Kantona Sarajevo je besmislenim i neracionalnim ulaganjima u propale investicije dovela ovaj Kanton na ivicu budžetskog deficita. Kao rješenje svih nagomilanih problema u budžetu KS Premijer (M)Uk se oglasio sa spasonosnim rješenjem, Vlada će uvesti novi porez i to porez na nekretnine.

Troškovi života u Kantonu Sarajevo lete u nebo, namirnice za ishranu sve skuplje, najavljeno poskupljenje električne energije, gorivo sve skuplje, gas najskuplji u regiji, poskupljenje komunalnih usluga u najavi i sada premijer Uk nalazi spasonosno rješenje za uništeni budžet.

Kada propadate uvodite porez i to je poznati obrazac, a građani vam u ovoj situaciji dođu kao bankomat. Trojka polako stvara omču oko vrata građanima i sve će učiniti da i dalje puni budžet direktno od građana, a stvaranje bilo kakve nove vrijednosti je samo misao, jer kako bi to premijer realizovao kad mu je premijersko mjesto prvo zaposlenje.

Da je Kanton Sarajevo imao sreće, Premijer Uk bi svoj profesionalni put krenuo od preduzeća RAD, gdje bi imao priliku stvoriti bar neku novu vrijednost npr. kontejner“, navodi se u saopćenju koje potpisuje Almir Bečarević, predsjednik SBiH KS.